Samsung UE40EH5000 T-con problem

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Dorian000
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -Samsung
Model No/Oznake modela -UE40EH5000
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -BN41-01795A
LVDS/TCON -BN41-01797A (LSJ400HM05-S)
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -LTJ400HM08-V
Power supply(SMPS)-BN44-00496A
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Maticna drzi signal prema napajanju P-DIM na low, rezulatat sve radi no pozadinsko je zatamnjeno, dignuta linija P-DIM i slika je sasvim normalna osim sto je okrenuta za 180 stupnjeva. U servis modu u svim meni opcijama gdje se spominje t-con stoji error, FLIP iz servis moda prihvati u trenutku i onda ponovo okrene sliku naopako, maticna je ok i ispravna, jedini zakljucak je da ne valjaju podaci u EEPROM-u T-con-a, molio bih ako netko od kolega ima ispravan sadrzaj za taj 24c128 eeprom ili ako bi netko mogao skinuti sa remonta evo link, hvala unaprijed.
https://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/ ... -1-0-72766
pzoran
Expert
Expert
Na ovom linku je neispravan fajl. Evo drugi pa probaj.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Dorian000
Expert
Expert
Hvala kolega, probam danas pa javim.
Dorian000
Expert
Expert
nisam prije stigal, uglavnom sada sam upisao novi sadrzaj u EEPROM, no pomaka nema i dalje je slika naopaka i upitnici gdje god je neki podatak vezan za t-con, poslikam service mode pa postavim, mozda ima nesto sto ja ne vidim
Dorian000
Expert
Expert
evo i fotke service menia, mozda netko ima ideju sto bih jos mogal probati i evo redom sto je napravljeno
-provjeren SPI na glavnoj ploci
-upisan zadnji firmware
-upisan novi sadrzaj u t-con EEPROM 24128

slika je stalno zarotirana za 180 i kada promjenim FLIP u service modu kod ukljucenja prikaze prvu sliku "samsung" ispravno okrenuto i onda vrati sve naopako

e sad vidim da na t-con ima jos jedan EEPROM 24c02

eto pa ako netko ima ideju sto jos napraviti
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Dorian000
Expert
Expert
update
drugi eeprom na t-con je potpuno prazan, prvo sam probao jednostavno ukljuciti bez njega i sve je potpuno jednako kao i sa njim, sve radi slika naopaka
procitano i sve je FF, a chip je ispravan, moze se bez problema upisivati u chip, brisati sto god
sad bih molio ako netko ima sadrzaj tog drugog eeproma
koliko se moze logicki povezati u njemu bi trebalo biti spremljeni data podaci, znaci postavke iz service menija izmedu ostaloga i ovo sto meni treba postavke rotacije
definitvno je problem u tim podacima ili u komunikaciji prema procesoru na t-con, uglavnom isplati se jos probati upisati ispravne podatke prije nabve novog t-con
btw, ovakav kvar t-con jos nisam do sada vidio
Jordan Čebron
Expert
Expert
Ako se ne varam -ovo se rešava sa servisnim daljincem RC (D376997)
pzoran
Expert
Expert
Probaj da zamenis 24c02. Mozda taj stari nece da pamti. Da se nadje program za 24c02 to jedino da neko ima isti T-con.
Dorian000
Expert
Expert
Jordan Čebron je napisao/la:Ako se ne varam -ovo se rešava sa servisnim daljincem RC (D376997)
u prikazani meni ne moze se uci bez servisnog daljinca, naime sve promjene zapamti na nekoliko sekundi i vrati na default, po meni je ocito neki problem u komunikaciji izmedu data eeproma i procesora na t-con, po svemu sudeci idem u nabavku novog t-cona

Trenutno korisnika/ca: Claude [Bot] i 1 gost.