Producer/Proizvođač - VOX
Model No/Oznake modela - LED40D750
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - 17MB97
LVDS/TCON -
MCU/Procesor - ispod hladnjaka
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash - 25L1605
Audio/Ton - AD82587D
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel - VES395UNDC-2D-N01
Power supply(SMPS)- 17IPS71
Tuner -bez oznake
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Udar groma u tuner, procesor izgoren (momentalno je vruć), sadržaj flash-a je bio isto oštećen (uglavnom su samo 00 i FF), stavljen je drugi MB od Mediona 55" na kome je isto bio flash oštećeno, probao sam sve dumpove sa foruma, jedino sa "17mb97 dump.bin" daje obrnutu sliku i sa 8 boja, sa ostalim dumpovima nema slike ili nema čak ni stby led. Nisam našao nigde dump sa VES395xxx panelom i sa MB97 matičnom.
VOX LED 40D750 (17MB97) potreban dump
-
- Expert
sa dampom neces rjesiti taj problem, ili sa full sw ili sa profile za ves395undc...+mb97.
-
- Stariji član
Daj mail i seriski broj tv-a da ti posaljem sw
-
- Expert
Poslato na PP
-
- Stariji član
preuzmes fajl sa linka koji si dobio na mail( ne moze ovde da se okaci jer je fajl 100mb) i raspakujes ga na fles ne veci od 4gb formatiran na fat32
iskljucis tv iz struje ubodes fles u bilo koji usb
drzis ok na daljinskom i ukljucis tv u struju
dioda treba da pocne brzo da trepce, posle par minuta tv se sam ukljuci i to je to
ako ne uspe iz prve ponavljaj postupak dok ne krene flesovanje
iskljucis tv iz struje ubodes fles u bilo koji usb
drzis ok na daljinskom i ukljucis tv u struju
dioda treba da pocne brzo da trepce, posle par minuta tv se sam ukljuci i to je to
ako ne uspe iz prve ponavljaj postupak dok ne krene flesovanje
-
- Expert
Fleshovao sam, trajao pa minuta, posle ukljucio se pozadina, ali rezolucija isto kao i pre, ispisao MEDION logo posle Ispisao prvo instaliranje i da izaberem jezik, ali je sve bio mesano crno i belo pa sam sa strelicom trazio Srspki jos nisam ni stisnuo OK a TV se saam restartovao i sad nema vise nista samo trepti crvena led dioda, pokusavao sam ponovo ucitati sa USB-a, prima usb trepti brzo pa sporo, ali ne pali pozadinsko osvetljenje, cekao sam vec pola sat,a trepti i nista se ne desava, pokusao sam ponovo ali isto samo trepti beskonacno.
Mozda je problem sto ovaj ima dodatno i satelitski tjuner?
Mozda je problem sto ovaj ima dodatno i satelitski tjuner?
-
- Expert
Ipak nije valjao ni "zamenska" matična kad ostaje na HDMI daje sliku, kad prebacim na antenski tuner restartuje, verovatno crko tjuner..
Kupio bi drugu maticnu, nasao sam sa istim prikljuccima za ekran 46", ali i taj ima satelitski tjuner, pa me interesuje dali zna neko dali mogu koristiti tu plocu, sa voxovom softwareom iako ovaj moj Vox nije imao satelitski ulaz.
Kupio bi drugu maticnu, nasao sam sa istim prikljuccima za ekran 46", ali i taj ima satelitski tjuner, pa me interesuje dali zna neko dali mogu koristiti tu plocu, sa voxovom softwareom iako ovaj moj Vox nije imao satelitski ulaz.
-
- Expert
Kupio sam onu drugu plocu (sa satelitom) sve je dobro samo je slika okrenuta na 180°, nasao sam na netu da je za ovaj odgovoran file "VESTEL_D1_Plus_PNL.bin", ovaj fajl sam ispisao na USB stick iz service menija, nasao sam na netu 4 razlicitih, ali svugde naopako stoji, pa sam citao da ima program za modifikovanje sofvera sa programom sw_patcher, probao sam i taj program ali neznam sta tamo treba da menjam, dali neko ima iskustvo za to ili ima iscitan neki drugi VESTEL_D1_Plus_PNL.bin fajl.
-
- Super Moderator
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
Pa nije baš prosto kako si ti mislio, pošto na youtube-u samo pokazuje kako ubacuje razne flashove sa usb-a, tako sam i ja ubacio što sam našao na internetu, a tamo nijedan nije bio kontra panel za 40" ..
-
- Expert
Kupio sam drugu matičnu 17MB97 od nepoznatog 48" Voxa, ali slika je bila isto okrenuta naopačke, probao sam ponovo svakakvih VESTEL_D1_Plus_PNL.bin ova, ali ne valjaju, možda čak i nisu tu panelski podaci , ali pomoću kompletnog software-a od prošli put što je dao acoa013 vratio se slika i sve radi, jedino nema DVB-T2 kanali samo DVB-T1, a na tuneru ne piše ništa, ostavio sam tako nek gledaju preko Set Top Box-a. Zahvaljejem svima na pomoći, a posebno hvala za acoa013.
[REŠENO] (nakon pola godine)
[REŠENO] (nakon pola godine)
-
- Expert
Nije acoa013 nego acoa032, izvinjavam se.