Producer/Proizvođač - SAMSUNG
Model No/Oznake modela - UE46EH6030WRXN
Chassis/Model šasije - U74D
Main board/Matična ploča - BN41-01894, BN94-05875
LVDS/TCON - BN41-01892
MCU/Procesor -ispod hladnjaka
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel - LTJ460HW10-V
Power supply(SMPS)- BN44-00552A
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -
Blinka Stby crveni led 5 puta pa čeka oko 10 sec pa ciklus se ponavlja/restartuje, ne uključuje pozadinu, ne daje ni sliku ispod, nema ni zvuka, na daljinski reaguje po blinkanju se vidi, a može se i iključiti-uključiti sa daljinskom.
Otkačio sam kabel od napajanja onda se pali pozadinsko osvetljenje i dolazu svi naponi 5V,13V i proradi i PFC, napajanje je dobar.
Otkačio sam sve sa maina (TCON, wifi, IR senzor, zvučnici) ali isto ne pali pozadinu..
Na mainu izmereni su svi naponi , i svi su dobri kao što iz service manuala.
L202=3.3V
L201=1.1V
IC201=3.3V
IC202=1.5V
IC203=1.8V (ovde piše u SM da treba da bude 2.5V, ali je ovde fabrički stavljen stabilizator 1.8V)
Po internetu sam našao opštu informaciju da 5 puta treptanje znači T-CON ne valja, ali sam ja i to otkačio.
Dali je moguće da neće da startuje bez TCON-a ?
Na T-CONu sam našao i 12V i 3.3V, mislim da je T-CON ispravan.
Dali se može ubaciti nekako software, skinuo sam sa sajta ali u opisu pise samo kako se updatuje preko MENU-ja, a ja ne mogu uci ni slepo u menu jer restaruje, a nema posebno firmware chip verovatno sve je u NAND u.
Šta još da proveravam ili kako da ga fleshujem?
SAMSUNG UE46EH6030 samo trepti STBY led
- Christian Death
- Expert
OK proveriću, kondenzatore sam pre već izmerio na ESR.
Zbog T-cona je moguce da se ne ukljucuje pozadinsko svetlo ali kad se otkaci T-con tad se svetlo ukljuci. Cesto puta se desava da ne valja eeprom na T-conu ali se ne ponasa tako kao kod tebe . Kod tebe je neki drugi problem verovatno M.B.