Identifikovanje ekrana SM236CJD202

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
Christian Death
Expert
Expert
Producer/Proizvođač - DUAL
Model No/Oznake modela - LE24H125P3D
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča - 17MB82S
LVDS/TCON -
MCU/Procesor - MT5820LUNU
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash - 25Q32 i 25Q64
Audio/Ton - ne vidi se ispod SCART-a je.
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel - VES236
Power supply(SMPS)- 17IPS61-3
Tuner - nema oznaku
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -

Puknut originalni panel VES236WNEC-01 i doneli su mi ekran SM236CJD202 D0207, samo ekran su doneli iz nekog MEDION-a , sve je verovatno iz kante:)
Prebacio sam samo LCD ekran (staklo), da ne bi se mučio sa LED pozadinom, LVDS kabel odgovara i priključak je baš na tom mestu ne treba savijati ništa. Neznam dali je 5V ili 12V, TCON elektronika je skroz drugašija.Nisam našao na googleu nikakve podatke pa sam probao ,ali ne odgovara neće ni da upali pozadinu samo blinka crveni stby led ako je LVDS priključen. Nije ništa izgoreo.

Da li se može nekako preraditi na ovaj ekran (redosled žice ili napon 5V/12V...)
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Taj bi trebao da bude neki Samsung. Ta velicina obicno radi na 12V, nego mi se cini da ni ovaj VES236 nije bas poznat model.
Ja im obicno nadjem karakteristike na sajtu http://www.panelook.com/product_list.ph ... 236WNEC-01 i po tim karakteristikama vidim kompatibilnost.
Najbitnije je pogoditi napon i Interface Type. Samsung bi trebao biti 12V 40 pins LVDS (4 ch, 8-bit) , Connector
Imas i ovakva neka objasnjenja na youtube kako otkriti pinout (nisam odgledao)
https://youtu.be/wTI4NgMPWrs
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
pzoran
Expert
Expert
Verovatno i taj ekran Neispravan.
Radovi
Expert
Expert
Kod vestela ces tesko naci podatke po oznakama ves...Treba procitati oznaku sa ploce panela i sigurno ces ga izguglati.Tu treba obratiti paznju na raspored pinova napajanja jer ako nije dobro spojeno spalices ga.Ako nisi siguran da li je 5 ili 12 V onda prvo spoji na 5 tako ga neces spaliti ....
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.

Trenutno korisnika/ca: BgO, Claude [Bot], Google [Bot], Zoki i 2 gosta.