Producer/Proizvođač -Sony
Model No/Oznake modela -KDL-43W755C
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -1-893-880-21 A2069641A
LVDS/TCON -T550HVN08.2 CTRL BD 55t23-C03
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -V430FWME01 Wistron
Power supply(SMPS)-
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu -Na ovom TV je bio u kvaru T-con sa simptomima raznobojnih vertikalnih linija bez slike.Nabavljen drugi T-con iste oznake i veličine ekrana.Zamjenjen T-con a takođe i LVDS kabal koji je na dodir mijenjao sliku.Pri uključenju aparata naizmjenično blinka zelena i žuta dioda.Otkačim LVDS i uključim tv ima ton odabira funkcija.Uključim LVDS kabal na upaljen tv (naživo) i slika dođe perfektna, fullHD,4K itd.Kad ugasim tv i pokušam upaliti problem sa blinkanjem zelene i žute se ponovo javlja.Od jednog servisera zastupnika Sony sam dobio info da treba ubaciti tcon.sft file za taj novi T-con koji je vjerovatno od drugog modela tv.Da li se ko susretao sa sličnim problemom odnosno zna li gdje naći taj file, ili neko drugo rješenje.
[REŠENO] Sony KDL-43W755C, problem T-con
-
- Expert
Ne treba faila za T-con-rešenje imaš odozdo
Unplug LVDS lead to T-CON board. Backlight should light up. By plugging LVDS cable back, the set should function OK until switched off. Enter service mode, enter correct model number and update firmware. During firmware update, a hand holding a mains plug with a red line across it is displayed, indicating not to unplug the set until the download is complete
A imaš još jedno rešenje
Odključiš LVDS kabal od T-con borda uključiš TV,klasičnom metodom ulaziš u service mode,ponovo priključiš LVDS i TV ima sliku sa service mode i onda ubaciš prave parametre a možda i novi software
Unplug LVDS lead to T-CON board. Backlight should light up. By plugging LVDS cable back, the set should function OK until switched off. Enter service mode, enter correct model number and update firmware. During firmware update, a hand holding a mains plug with a red line across it is displayed, indicating not to unplug the set until the download is complete
A imaš još jedno rešenje
Odključiš LVDS kabal od T-con borda uključiš TV,klasičnom metodom ulaziš u service mode,ponovo priključiš LVDS i TV ima sliku sa service mode i onda ubaciš prave parametre a možda i novi software
-
- Stariji član
Gospodine Jordan zahvaljujem na interesovanju i javljanju.Problem je riješen ubacivanjem novog softwera iz korisničkog menija.Prvobitno sam pokušao ubaciti sw online ali mi je izbacivalo poruku da je sw ažuran.U service menu nisam imao nikakvu grešku u vezi T-con.Na webu sam skinuo novi software i ubacio preko USB stika .Sad nema nikavog blinkanja i tv najnormalnije radi.Zahvaljujem još jedno.Problem riješen.