[REŠENO] TV VIVAX 2101NF SASIJA P2618b

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
milenko
Expert
Expert
Ima li neko schemu TV VIVAX 2101nf sasija P2618B .Proc.TDA9351ps/n3/3 Ton CD7522cs , VA LA78040,FBT BSC25-T1029b.TV popravljen(blok c456 681/2kv pregoreo zamenjen i tv radi).Svi naponi OK.Problem kada vratim sve konektore od scarta tv i dalje radi ali nema ton isliku,pre skidanja konektore obelezio markerom.Vratio sam znaci kako je bilo.Privremeno resen tako sto sam izvadio konektor XS802 (oznaka na PCB) drugi kraj kabla ide na scart oznaka PA2.Svi kontakti od konektora prelemljeni.TV je odnet nemam schemu da vidim zasto se to desava.
dell
Expert
Expert
da nisi ugurao konektor od skarta u sda,scl,5v i gnd!? taj ima 4zice i sluzi da se puni eeprom bez skidanja cipa. ukljucuj jedan po jedan...
milenko
Expert
Expert
Ne nisam.Kada sam skidao zadnji poklopac od TV -a izvadio sam 2 srafa od scarta tako da je on ostao povezan za sasiju sa svim kablovima,znaci skinuo sam samo poklopac.Posle popravke ukljucim tv radio 2-3h,isklucim vratim polopac (prethodno prvo ubacim scart sa 2 srafa)ukljucim i cujem da radi ali bez slike i tona ima VN, UG2,Kat zatvorene 3x160V ima grejanje ff.Radio sam do kasno uvece vise puta ponavljao i zaklucio da je problem oko scarta.Kada sam izvadio konektor XS802 dobije sliku i ton ???
crni021
Expert
Expert
Je li dobar taj SCART kabl? Proveri i da li je dobro zalemljen na ploču konektor
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
milenko
Expert
Expert
Kao sto sam napisao u 1. postu TV je ODNESEN.Sve je detaljno prelemljeno oko tog dela.Dok je TV bio na stolu bez poklopca ali sa prikljucenim scartom(sumnjao sam i ja na lose lemove)slika bi nestajala samo kada promrdam jezgro VN trafoa (skidao sam ga VN trafo da vidim ispod ali nisam nista primetio)Znaci malo nategnem VN trafo nestane slika i ton oni svi naponi ostaju kako sam napisao,pustim VN trafo dodje slika i ton?I na kraju kad sam izvadio XS802 jedan od konektora scarta slika i ton ne prekidaju pa sam ga tako i zatvorio i izdao vlasniku.Gledace ga starija zena ako ne bude koristla DVD radice, temu sam postavio jer sam se patio do 3h ujutro jer sutradan nije bilo struje kako su i javili iz el.distribucije.Ja sigurno nisam pogesio u ubadanju konektora jer sam ih pre skidanja obelezio,mozda je neko pre mene, ali kako je onda tv radio tako dok nije donet.
putana
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Cao svima stvarno bi bio sretan kada bi mi neko poslao semu za VIVAX 2101NF SASIJA P2618b,na (djankovic83@hotmail.com)posto se dva dana ubijam na net-u trazeci tu semu.. pocetnik sam u elktronici i hocu da popravim svoj tv. Hvala
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 1 time
putana je napisao/la:Cao svima stvarno bi bio sretan kada bi mi neko poslao semu za VIVAX 2101NF SASIJA P2618b,na (djankovic83@hotmail.com)posto se dva dana ubijam na net-u trazeci tu semu.. pocetnik sam u elktronici i hocu da popravim svoj tv. Hvala
Pozdrav
Novi problem,nova tema.
Opisite kvar u novoj temi jer shema Vam mozda i nece biti potrebna.
Pozdrav
putana
Novi registrovani član
Novi registrovani član
cao jimmy, ne mogu da indetifikujem jednu diodu koja je izgorela, stoji na mestu c456, imam dve priblizne seme na jednoj stoji c456/ 6n8/2kv
a na drugoj semi c456/ 470/2kv. tv je zasmrdeo odjednom, power lampica na tv-u jedva zmirka, ja ga otvorim i nanjusim tj vidim pepeo te diode. Radim u javnoj rasveti u Smederevu, znam daleko od elektronike ali volim elektroniku i zato bi voleo sam da ga namestim. hvala ;)
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
putana je napisao/la:cao jimmy, ne mogu da indetifikujem jednu diodu koja je izgorela, stoji na mestu c456, imam dve priblizne seme na jednoj stoji c456/ 6n8/2kv
a na drugoj semi c456/ 470/2kv. tv je zasmrdeo odjednom, power lampica na tv-u jedva zmirka, ja ga otvorim i nanjusim tj vidim pepeo te diode. Radim u javnoj rasveti u Smederevu, znam daleko od elektronike ali volim elektroniku i zato bi voleo sam da ga namestim. hvala ;)
Rekao sam u novoj temi a ne u temi kolege milenko.Sad kad si vec poceo hajde da je zavrsimo .Kao prvo to nije dioda.Sa "C"se oznacavaju kondezatori i to blok i elektrolitski kondezatori,Slovo "C" za kapacitet.Diode su oznacene slovom"D".Opisi velicinu,boju,oblik i tacke koje dodiruje.Ako je mali,plavi,okrugli onda je to onaj od 470pf/2kv,ako je jedno 2-2,5cm i kvadratnog oblika onda je to onaj od 6n8/2kv :)
Pozdrav
putana
Novi registrovani član
Novi registrovani član
hvala za edukaciju Jimmy,jes da imam 29 al hocu da naucim. gle kad sam ga video bio je kao zrno graska crne boje sav izgoreo, pa dok sam ga odletovao smrvio se u pepeo, tako da neznam kojeg oblika je bio, po razmaku izmedju nogica koje sam odletovao deluje kao da je onaj plavi okrugli. a pored njega stoje dva u obliku pravougaonika. nemoguce da je taj pravougaoni toliko izgoreo da je postao kao zrno manje zrno graska.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
milenko
Expert
Expert
Kao sto sam gore napisao kada sam izvadio konektor XS802 tv vise nije pravio problem a znajuci da vlasnik nece koristiti scart prikljucak, TV je odnet i do sada nije bilo primedbi.Pozdrav
kokan
Expert
Expert
Upravo sam hteo da bacim jednu polomljenu šasiju, na koju sam svojevremeno napisao TV-2101. Istini za volju, oznaka šasije je: HD-PH9361A A02, znači- razlikuje se oznaka oda tvoje.
Ali, postoji plavi, blok kondenzator sa ozankom C456 i kapacitetom od 681/2kV, što će reći 680pf/2kV. Dotični kondenzator je vezan na kolektor H-out tranzistora i masu.
putana
Novi registrovani član
Novi registrovani član
da Kokane i moje oznake su HD-PH9361A- A02 p2619b ver 1.1-b cp 9351ps/n3/3/1997. i taj c456 je isao na masu i na srednju nozicu tog (stabilizatora ili tranzistora). znaci ipak da stavim taj 6n8/2KV, tako je i izgledalo kao da je nesto malo okruglo sudeci po ostacima. hvala puno svima, javljam sta sam uradio. Pozdrav
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
putana je napisao/la:hvala za edukaciju Jimmy,jes da imam 29 al hocu da naucim. gle kad sam ga video bio je kao zrno graska crne boje sav izgoreo, pa dok sam ga odletovao smrvio se u pepeo, tako da neznam kojeg oblika je bio, po razmaku izmedju nogica koje sam odletovao deluje kao da je onaj plavi okrugli. a pored njega stoje dva u obliku pravougaonika. nemoguce da je taj pravougaoni toliko izgoreo da je postao kao zrno manje zrno graska.
Ok,to ti je otprilike taj od 470pf/2kv,(moze da se ubaci bilo koji od 470pf/2kv do 1,2nf/2kv}lemi se na srednji kontakt H-OUT tranzistora i na masu t.j. na kolektor i emiter.Usput ispitaj i taj tranzistor da nije slucajno probijen zbog varnicenja i sagorevanja tog bloka.
Pozdrav
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
putana je napisao/la:da Kokane i moje oznake su HD-PH9361A- A02 p2619b ver 1.1-b cp 9351ps/n3/3/1997. i taj c456 je isao na masu i na srednju nozicu tog (stabilizatora ili tranzistora). znaci ipak da stavim taj 6n8/2KV, tako je i izgledalo kao da je nesto malo okruglo sudeci po ostacima. hvala puno svima, javljam sta sam uradio. Pozdrav
Ne taj od 6,8nf nego onaj drugi cija je vrednost u pf.Taj nesmes jer mu je preveliki kapacitet.
Kao sto je napisao kolega kokan koji je pogledao na njegovoj sasiji,ubaci mu taj mali plavi okrugli od 681/2kv =680pf/2kv
putana
Novi registrovani član
Novi registrovani član
ok hocu hvala svima!
putana
Novi registrovani član
Novi registrovani član
cao ljudi, ja namestih svoj vivax, upalio je i sad nemoram da delim komp sa zenom :) , dam joj tv i to je to, zamenio sam mali plavi c 680pf/2kv. HVALA SVIMA NA POMOCI!!!