[RIJEŠENO] LG 43LH510V ne starta,svjetli samo st by led

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
peraja
Expert
Expert
Producer/Proizvođač -LG
Model No/Oznake modela -LG 43LH510V
Chassis/Model šasije -LD67B
Main board/Matična ploča -EAX66826106(1.0)
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -HC430DUN-SLVX1-A11X
Power supply(SMPS)-Vanjsko napajanje 19V

Tv neće da starta,svijetli samo st by led,ne reagiraa na daljinski niti na tipku za paljenje.Neke napone imam ali budući da nemam shemu ne znam da li su dobri i koji još trebaju biti da tv starta.Procesor se ne grije niti išta drugo.Primjetio sam na ic MP3378E(google kaže driver za led backlight) malu rupicu na vrhu(kao da je probio)
Ako je MP3378 i probio zar ne bi tv trebala (ako je sve drugo u redu) da proradi ali bez pozadinskog svijetla,ili je možda još šta stradalo.
Sheme izgleda nema,samo neki glupi service manual(ne znam čemu takav tip service manuala uopće služi? ,jer ono šta je najbitnije u njemu nema)
Da li je netko možda imao ovaj kvar,može li se šta iskemijati ili samo zamjena matične ploče?Naručio bih ovaj MP3378 ali sada to mjesecima treba čekati sa aliexpresa da dodje,i onda ako ga promjenim nie bude samo do njega.
nisavici
Expert
Expert
Mozes probati skinuti to ic kolo možda je u spoju pa ne startuje ploča, imaš ih I kod naših dobavljača za 4 eura sad sam na brzinu bacio oko na oglase
alexa_pg
Expert
Expert
To kolo MP3378 osim sto je LED drajver, ujedno je i Buck Converter.
Na 16. pinu moras imati 5V. Ako nemas, ne valja kolo.
Alexa
crni021
Expert
Expert
Halo,Bing,kako brat? Opet je u zatvoru?!
peraja
Expert
Expert
Riješeno
Tv nije startala jer nije bilo napona 12V koji se generira u ic MP3378(jedan dio njega je led driver a drugi dc dc converter 19 na 12V)
Odspojio sam 15 i 16 pin MP3378 i doveo 12v na zavojnicu gdje se generira 12v i tv je proradio.
Probao sam staviti 7812 sa hladnjakom ali se previše zagrijava(nakon par minuta prst se ne može držati kako je vruć)
Na kraju sam stavio buck pretvarač 12v,on se tako reći i ne grije.
Hvala svima koji su sudjelovali u temi i pomogli u riješenju problema