DELL - Inspirion 3531 Neradi WI-FI - Rešeno

Forum za kompjutersku opremu, Laptope, Desktop Računare ...
dj.mr.schultz
Expert
Expert
Poštovanje kolege ovo Djubre mi je došlo iz Slovačke i niko nije mogao da reši problem tamo
čak ni ovde kod nas da opišem prvo zašto sam za Dell-a rekao da je djubre niskobudžetno
ovaj model od periferije (priključaka) ima samo 2x USB i Napajanje ! Znači NEMA LAN priključak pa
čak ni kuler za hladjenje procesora nego samo neki limčić !!!!!!!!!!
Idemo redom kod uključenja laptopa Ne vidi WiFi mrežu pošto Nema Lan i izbacuje da Nema
konekcije i daje opcije da se uključim na WiFi na 1 ; 4 h ili 1 dan ali naravno ni tu neće da uključi WiFi
Mislio sam da je greška u operativnom i ajde da ubacim nov OS (radi se o W10-64bit. inače je fabrički
W 8.1) Prilikom ubacivanja OS on prepozna moju mrežu i radi ali čim podigne sistem i krene u upgrade
kada završi WiFi traži isto i nema više mreže !!!!
Probao sam sa brisanjem drajver i upgrade-a ali ništa on uvek isto...
Ali zato majstor dj.mr.schultz mu je doskočio i ubacio WiFi karticu od nekog HP-a isto Niskobudžetnog
(bez kulera moram da pogledam koja je serija)
i posle prvog restarta prepoznaje sve mreže u okolini
Da ne zaboravim da kažem nabavio sam čak i originalnu WiFi karticu za njega ali isto šta je tu suština
Microsoft i drajveri za ovu karticu se sukobljavaju i nema šanse da radi dok Mikrosoft to ne reši ....
Znači ta kartica je neupotrebljiva dok oni to Ne reše! A što je još interesantno na Wind.7 i Wind 8.1 Radi !!!!
Toliko od mene ovo nema nigde na netu ovo je moj ručni rad..... :D
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: dj.mr.schultz, dana/u 16 sij 2022 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
bobi_dunkel
Stariji član
Stariji član
Sličan problem sa imao na jednoj starijoj toshibi. Win10 ima loše drivere i sa njima wifi ne radi.
Trebaš onda na proizvodjačevom siteu nači diver ( u mom slučaju broadcom) i njega instalirati.
Ali taj driver je starije verzije od one koja dojde sa win10. Tako da trebaš onda disable driver update.
Naravno to korisnik zaboravi sa vremena na vrijeme pa te opet zove i tako u krug.
Ovo riješenje sa druom wifi karticom je bolje :)
dj.mr.schultz
Expert
Expert
Kolega bobi_dunkel veruj mi ovo je Jedino rešenje za taj Dell a
za tu stariju Toshibu (u pravu si) stvarno paše jedan drajver kada ga nadjem - postaviću ovde .
Pozzz :D
Odgovori