hladnjak quadro
model :dfr541
eeprom:atmlh952
greška:ne radi
serviser je skinuo elektroniku,i donesao da je probam popraviti bili su napuhani svi kondezatori u sekundaru sve sam ih zamjenio testno upalio elektroniku "sve" napone ima
ali kad se priključi na hlaednjak pokazuje samo da svijetli ključ i blinka.
ono što meni treba je:ili podatci iz eeproma a ploča je bila V6.2 ako šta znači jer je naljepnica satom oznakom pokidana,ili mu treba napraviti neki reset jer prije popravka je kao frizider radio ali je displey ili diode blesavile.
u prilogu slika toga, a navodno modeli hladnjaka su kako kaže serviser dfr541-540 i valjda neki 440.
hladnjak quadro dfr541
-
- Expert
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Super Moderator
Skoro mi je donosio jedan majstor elektroniku zamrzivaca. Zamrzivac strtujr motor i onda se iskljuci, i sve tako. Zamenio sam kondenzator 1mikro 250V koji je dovodio napajanje sa faze za stabilizator 5V. Bio je opao na 0,4mikro.
Vratim mu a on kaze e sad ne radi uopste. Ja odem, pogledam i vidim da je pobrkao konektore. Udjekam ih kako treba i aparat proradi bez greske.
Moguce je da i ti imas isti problem. Majstori za rashladu mnogo lose rukuju tim elektronikama. Ovde vidim da ima dva konektora ista tu iza releja, i moguce je da je on pobrkao nesto. Samo zamenom elektrolita nebi smelo nista da se desi. Kao i kad ga iskljucis iz struje i ukljucis.
Vratim mu a on kaze e sad ne radi uopste. Ja odem, pogledam i vidim da je pobrkao konektore. Udjekam ih kako treba i aparat proradi bez greske.
Moguce je da i ti imas isti problem. Majstori za rashladu mnogo lose rukuju tim elektronikama. Ovde vidim da ima dva konektora ista tu iza releja, i moguce je da je on pobrkao nesto. Samo zamenom elektrolita nebi smelo nista da se desi. Kao i kad ga iskljucis iz struje i ukljucis.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Expert
u tom uvjerenju sam i ja,ali je dobio novu i nova radi i sada sta.
ali skreniti cu mu pažnju.
ali skreniti cu mu pažnju.
-
- Expert
Iscitajte eprom sa nove i upisite u staru
-
- Expert
hoću čim dođe druga sa koje ćemo to riješiti nema frke!!!!