Producer/Proizvođač - Toshiba
Model No/Oznake modela -LED-24w1333G
Chassis/Model šasije -
Main board/Matična ploča -17MB95S-1
LVDS/TCON -
MCU/Procesor -
Scaler/Scaler -
Eeprom -25L1606
Flash -
Audio/Ton -
Tuner analog/digital -
Inverter/Backlight -
Lcd display/Panel -
Power supply(SMPS)-17IPS61-2
Tuner -
Opis kvara i opis poduzetih radnji i merenja na aparatu :Problem je taj sto ne pali.Upali se crvena led indikacija pa onda zelena i sve tako .Mislim da je problem u flash-u.Da li mi neko moze pomoci i da li se neko susretao s ovom vrstom tv-a,jer ipak nisu standardne velicine.Lijep pozdrav
[ODUSTAO]Toshiba 24w1333G problem
-
- Expert
probaj upisati taj flesh u novi 25.Izvoli ovaj flesh, probaj i javi da li odgovara.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: rinedel, dana/u 02 stu 2017 15:40, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Expert
-
- Expert
Oprosti nisam shvatio.Taj bin da upisem pomocu programatora na ovaj 25L1606 ?
-
- Expert
Procedura i za Eeprom i za flash je manje vise ista.Iscitas sadrzaj pa ga ponovo ucitas u isti flash integralac.Ako ne radi kako treba-onda iscitas sadrzaj sa flash-a pa upises u novo flash kolo(ako imas).Ako ponovo nece-onda trazis odgovarajuci sadrzaj flasha pa ucitas u staro kolo ili jos bolje novo-ako imas.
Pozeljno je da imas adapter za flash(Eeprom),jer od stalnog skidanja i lemljenja kola na sasiju-ostete se veze i kontakti.Kad nadjes odgovarajuci flash da radi kako treba-samo skines adapter i zalemis kolo.
E sad VECITA DILEMA?JELI HARDVERSKI ILI SOFTVERSKI PROBLEM?
Pozeljno je da imas adapter za flash(Eeprom),jer od stalnog skidanja i lemljenja kola na sasiju-ostete se veze i kontakti.Kad nadjes odgovarajuci flash da radi kako treba-samo skines adapter i zalemis kolo.
E sad VECITA DILEMA?JELI HARDVERSKI ILI SOFTVERSKI PROBLEM?
-
- Expert
Da,kako ti i kolega yeremmy opisa postupak
-
- Expert
Alo kolege ne ide to na VESTEL sasijama na taj nacin , na taj nacin moze samo da se napravi TOTALNO NEUPOTREBLJIV TV !!!
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
Ja sam inace serviser telefunkenovih led televizora i inace upoznat sam sa vestel plocama i flash sam uvijek odradzivao i dobijao od glavnog servisa preko usb,a preko programatora nikad nisam radio,tako da me bas buni to.
-
- Expert
Kolega ako radis Telefunkena u garanciji onda ti je jasno o cemu ti tacno pisem i na koji tacno nacin to MORA biti odradjeno i zbog cega tacno NESME da se radi upisivanjem sadrzaja SPI flasha programatorom !!!
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
Ova šasija 17MB95S-1 se radi flešanjem sa usb stika,nikakvo flešanje spi sa programatorom.
Na stik formatiran u fat32, u rootu idu 3 file
mb90_en.bin
mboot.bin
usb_auto_update_A1
stavi se usb stik u usb utor blizu ci cam utora, drži se ok na daljincu,ušteka kabel u struju i za par sekundi počme flešanje
Najveći problem je pronaći odgovarajuće fajlove,ali ništa se neće dogoditi ako nisu dobri,jasam jednu tošibu potrefio nakon hrpe isprobanih file-ova
sretno
Na stik formatiran u fat32, u rootu idu 3 file
mb90_en.bin
mboot.bin
usb_auto_update_A1
stavi se usb stik u usb utor blizu ci cam utora, drži se ok na daljincu,ušteka kabel u struju i za par sekundi počme flešanje
Najveći problem je pronaći odgovarajuće fajlove,ali ništa se neće dogoditi ako nisu dobri,jasam jednu tošibu potrefio nakon hrpe isprobanih file-ova
sretno
-
- Expert
E kolega peraja ako bude bilo ko radio i na tvoj nacin moze da proba ali ...
Konkretno ovde se uglavnom ne bavimo (bar ja) potrefljenim i ko zna kako cemo ih jos nazvati fajlovima , nego tacno onim fajlovima koji su potrebni da bi kolega dosao do adekvatnog resenja.
Konkretno ovde se uglavnom ne bavimo (bar ja) potrefljenim i ko zna kako cemo ih jos nazvati fajlovima , nego tacno onim fajlovima koji su potrebni da bi kolega dosao do adekvatnog resenja.
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
Jel,a kako ćeš doći "do točno određenog fajla"to mogu samo ovlašteni servisi određenog branda,a oni to čuvaju kao zmija noge.nele2222 je napisao/la:E kolega peraja ako bude bilo ko radio i na tvoj nacin moze da proba ali ...
Ja sam samo htio da kažem da se to ne radi sa reprogramiranjem SPI flasha programatorom,kako su u početku teme neki savjetovali,da kolega ne gubi vrijeme s time,i da ne zezne još gore stvar,nego da se cijeli posao odrađuje flešanjem preko usb stika.
Nisam ja experimentirao i gubio sate probavajući razno razne fajlove zato šta nisam imao pametnijeg posla nego šta nisam imao drugog izbora.
Fajlove bi mu rado dao kad bi ih imao,a budući da to nije servirano na tanjiru ne preostaje drugo nego da sa razno raznih foruma probaje stvari koje su drugi probavali.
-
- Expert
Pristup fajlovima je naravno strogo cuvan ali iz razloga sto kad bi se pojedinci dokopali tako neceg odmah bi to zloupotrebljavali.
Poslao sam mu PP ali nema odgovora jos uvek...
Poslao sam mu PP ali nema odgovora jos uvek...
Pozdrav svim ucesnicima
-
- Expert
Samo da javim da sam odustao od ovog tv-a jer je problem u MainBoardu (procesor) navjerovatnije od groma.
Hvala svima jos jednom
Hvala svima jos jednom